Kinderen en jeugdigen

Kinderen en jeugdigen

Behandeling/therapie van kinderen en jeugdigen

Om de wereld van het kind te begrijpen maken we op de eerste plaats gebruik van de wijsheid die een kind, jongere of ouder innerlijk bij zich draagt door verkennend te werken. Dit is altijd het uitgangspunt. De praktijk leert dat het belangrijk is aandacht te schenken aan de uiterlijke en innerlijke kant van kinderen en jeugdigen, maar ook aan de eigen en maatschappelijke kant van veel hedendaagse problemen.

Een grote verscheidenheid  aan speelse werkwijzen kan aan bod komen o.a.: schilderen, boetseren, tekenen, spel, verhalen, sprookjes, biografisch werken, dans, beweging, zingen, rituelen en humor.

Ook hier geldt, het is mensenwerk, JIJ……. we gaan op zoek wat bij je past. Maatwerk.

BEL MIJ VOOR EEN AFSPRAAK: 06-47096970 OF MAIL NAAR:  info@therapie-breda.nl

Ervaringen behandeling van kinderen en jeugdigen

Hieronder staat de ervaring van E. en haar dochter K. die vanaf december 2012 aan de slag gingen:

“Hoi Renate,

Het gaat goed! De mindfulness training helpt me enorm! Ik ben op de goede weg en ga er alles aan doen om dit vol te houden en niet terug te vallen in m’n oude patroon.

En K. heeft vanmorgen haar spreekbeurt over NLD gedaan. We hebben hem afgelopen weekend wel 30 keer geoefend samen…. Ik was erbij en ze ging als een speer: wat een kanjer om er zo te staan en je zo kwetsbaar op te stellen!!! Naderhand kreeg ze groot applaus van de kinderen en gingen de kinderen met vuisten op tafel roepen “een 10, een 10, een 10”! Toen de juf na even denken zei dat ze een 10 gaf (dat heeft ze nog nooit gegeven) sprongen de kinderen juichend van hun stoel, een moment om nooit meer te vergeten voor K. en ook voor mij!

Je begrijpt, we kunnen op dit moment de hele wereld aan. Jij bent ook nog genoemd in de spreekbeurt bij ‘wie helpen mij’.  En jij mag zeker ook trots zijn, ook jij hebt je steentje bijgedragen aan hoe K. daar (letterlijk en figuurlijk) staat en zich sterk en veilig genoeg voelt om zich zo kwetsbaar op te stellen. De NLD trainster van K. had trouwens dezelfde bevindingen als jij: onzeker, wil niet opvallen (dus niet afwijken), weinig zelfvertrouwen (al heeft dat vandaag een flinke boost gekregen!). Je hoort van ons!

Groetjes E.”

FANTASTISCH!