Overzicht verzekeraars

Overzicht verzekeraars

Vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering
Vergoedingen van complementaire psychosociale hulpverlening vinden plaats vanuit de aanvullende verzekering en vallen onder alternatieve zorg. Haptotherapie valt in sommige gevallen onder alternatieve beweegzorg. Coaching/begeleiding wordt niet vergoed door zorgverzekeraars en relatietherapie wordt alléén vergoed door de zorgverzekeraar CZ (en haar labels). Zilveren Kruis vergoedt geen psychosociale zorg aan kinderen/jeugdigen tot 18 jaar.
Veel verzekeraars vergoeden zowel alternatieve geneeswijzen als alternatieve geneesmiddelen vanuit hetzelfde pakket. De genoemde maximumbedragen per jaar zijn dan ook vaak een combinatie van alternatieve geneeswijzen en geneesmiddelen samen. Daarnaast geldt voor vrijwel elke zorgverzekeraar dat er maximaal 1 consult/ behandeling per dag kan worden gedeclareerd
Een aantal zorgverzekeraars vergoedt alleen als de hulpverlener tevens bij een koepelorganisatie is geregistreerd. Dit is in onderstaand overzicht per zorgverzekeraar weergegeven (groene tekst).
Bij de FAQ op onze website lees je o.a. welke informatie er minimaal op een factuur moet staan en ook wat de reden kan zijn waarom de nota niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar.

Alternatieve geneeswijzen